
אחד הקטעים המצוטטים ביותר בספר אליס בארץ הפלאות של לואיס קרול הוא הקטע בו החתול שונר צ'שר עונה לשאלה של אליס על לאן עליה ללכת:
אליס, "התועיל להגיד לי, בבקשה, באיזו דרך עלי ללכת מכאן?"
"זה תלוי במידה רבה לאן את רוצה להגיע," אמר החתול.
"לא איכפת לי כל-כך לאן – " אמרה אליס.
"אם כך, לא משנה באיזו דרך תלכי," אמר החתול.
"- בתנאי שאגיע לאנשהו," הוסיפה אליס כהסבר.
"בטוח שתגיעי," אמר החתול, "אם רק תתמידי בהליכה."
בקטע הזה יש המון משמעות, אם רוצים להגיע למשהו (להשיג מטרה מסויימת) צריך לדעת לאן רוצים להגיע, צריך לדעת את הדרך וצריך מספיק כוח ורצון להתמיד באותה הדרך. כמו שהחתול אמר, אם אליס לא יודעת לאן היא רוצה להגיע, היא רק צריכה להתמיד בהליכה והיא בטוח תגיע לאנשהו.
בקטע הזה אנחנו יכולים לראות את המשמעות של השליטה שלנו על חיינו, הדבר הראשון הוא לדעת לאן אנחנו רוצים שהחיים שלנו יובילו אותנו. כדי לעשות זאת אנחנו משתמשים בדמיון מודרך, אנחנו מדמיינים איפה אנחנו רואים אותנו עוד X שנים ובעזרת זה אנחנו בודקים מה אנחנו צריכים לעשות כדי להגיע לאותה מטרה.
אך מה גורם לנו להחליט מה המטרה שלנו?
הרבה הוגים חשבו על מהיא משמעות החיים, מאריסטו שטען שמשמעות החיים היא השאיפה לטוב או אפלטון טען שמשמעות החיים היא חכמה, לרמב"ם שטען שמשמעות החיים היא ידיעת האל בצורה הכי טובה בה ניתן לדעת אותו, לז'אן ז'אק רוסו שטען שמשמעות החיים היא הגשמת הפוטנציאל של האדם ואריך פרום שטען שהאהבה לכל סוגיה היא המשמעות של החיים. האם כל זה עוזר לנו להחליט מה המטרה שלנו? להגיע לאותה משמעות נעלה או להגיע למשהו אחר?
ניתן להגיד שכולנו רוצים להיות שמחים, שזו מבחינתנו המשמעות של החיים שלנו, לא משנה מי אנחנו ומה אנחנו. כדי שנדע יותר טוב מה עושה אותנו שמחים ולאן אנחנו רוצים להתקדם יש מודלים לקבלת החלטות ואחד מהם ספציפית עוזר לבדוק מה עושה עושה אותנו שמחים, מודל הזרימה, עוזר לנו למצוא איזון בין דברים שקל לנו לעשות לדברים שקשה לנו לעשות, ובין דברים שמאתגרים אותנו לבין דברים שלא מאתגרים אותנו, ואם אנחנו מוצאים את האיזון של מאתגר אותנו ודורש מאיתנו מיומנויות גבוהה אז אנחנו נהיה מאושרים.
אם אתם רוצים ללמוד עוד על מודלים לקבלת החלטות וללמוד לנהל את החיים שלכם וכמובן את המטרות שלכם בצורה טובה יותר, אתם מוזמנים להרשם לקורסים שלנו של תקשורת בינאישית ואינטליגנציה רגשית.